Desert prajitura Cartof

de MotanLaOale in Prajituri, 8 Mar 2020 | 5385 vizualizari

 

Amintiri din copilarie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 450 ml lapte
  • 200 g unt
  • 60 g cacao
  • 100 g stafide
  • 200 g rahat
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • PENTRU INVELIT
  • nuca de cocos rasa
  • nuca macinata
  • cacao
  • cirese confiate
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Cartof:

Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute.

Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom.

Se amesteca pana la topirea untului.

Se maruntesc biscuitii la robot si se pun intr-un castron mai mare.

Nuca se prajeste 5 minute, se marunteste si se pune in castron.

Stafidele se hidrateaza si se pun in castron.

Rahatul se taie bucati mai mici si se pune in castron.

Se toarna amestecul de lapte.

Se omogenizeaza si se amesteca din cand in cand pana se absoarbe tot.

Se mai amesteca din cand in cand, 15-20 minute.

Se introduce in frigider 1 ora.

Se scoate din frigider si se fac "cartofi" care se dau prin nuca de cocos, nuca macinata sau cacao.

Deasupra am pus cate o cireasa confiata.

Se introduce din nou in frigider pentru racirea totala.

Dupa racire se mananca.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Cartof" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci (de post)